Оплешивява ли се от третиране с преса | Косопад

Оплешивява ли се от третиране с преса

Редовната употреба на различни уреди и мазила уврежда не само косъма, но и самия скалп.

преса

Факт е, че все повече девойки започват да оплешивяват, изгаряйки косата си с преса. Почти няма младо момиче, което да не е използвало този уред, опитвайки се да промени визията си. Много момичета третират косата си не само по празниците, а почти всеки ден. Съществуват най – различни преси, с помощта на които можем да се накъдрим, да изправим косата си, да и предадем обем и т.н. за отрицателно време.

Според почти всички дерматолози този така харесван и предпочитан от младото поколение уред, нанася огромни щети върху скалпа в резултат на което косата постепенно оредява. Третираните кичури коса изгарят, защото температурата, с която се изправя косата, е много висока – повече от триста градуса. С тези градуси спокойно можете да опечете пиле, а само помислете тогава какво се случва с вашата коса.

Специалисти твърдят, че все повече започват да зачестяват случаите на оплешивели девойки. Причината за това обаче не е само редовното третиране на косата с преса, а и китайските евтини ментета, които използваме.

Не злоупотребявайте с пресата. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/fyILPzmPB4M

29. октомври 2013 14:24:31 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар