Защо диабетът причинява косопад | Косопад

Защо диабетът причинява косопад

diabet-1

По- слабо известен вторичен ефект от диабета е косопадът. Обикновено се дължи от въздействието на заболяването върху тялото, но може да се дължи и на лекарствата.

Косопадът може да започне с появата на диабета, като при някои хора това е ранен симптом за болестта. Ако забележите неестествен косопад, обърнете се към лекар.

Диабетът може да причини косопад по различни причини:

Лошо кръвообращение. Всяко увреждане на малките кръвоносни съдове ограничава достъпа на кислород и хранителни вещества до крайниците, включително и скалпа. Космените фоликули, до които не достигат хранителни вещества могат да се отслабят и да загубят контрол върху космите. А ако ситуацията не се промени, няма да могат да израснат новите.

„ДИАБЕСТАН“ – КРЪВНА ЗАХАР И ВИСОКО КРЪВНО ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

kosopad-problem

Хормонален дисбаланс. Диабетът може да създаде технически проблеми за производството на хормони. Дисбалансът в хормоните засяга цикъла на растеж на косата. Затова някои жени имат косопад след раждането или в менопаузата.

Слаба имунна защита. Имунната система отслабва заради стрес и заболявания, скалпът е доста чувствителен към тази ситуация. Много от гъбичните инфекции, които се появяват, могат да причинят и косопад.

Телогенен ефлувиум. Диабетът забавя времето за възстановяване на клетките, което изменя цикъла на растеж на клетките.

При нормален растеж на косата, едва 15% от нея се намира във фаза на покой, известна като телоген. Болести, стрес или хормонални промени могат да увеличат процента на косата, която се намира в телоген.

02. юни 2015 12:43:52 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 43 коментари