Високото кръвно увеличава риска от косопад | Косопад

Високото кръвно увеличава риска от косопад

Всички знаем, че хипертонията е пряко свързана със сърдечните болести, диабета и ранната смърт. Но каква е връзката с наличието на косопадмъжки косопад? Учените не са напълно сигурни, но цяла поредица от проучвания доказват, че има пряка зависимост между двете медицински състояния, особено в случаите на класическо мъжко оплешивяване.

В изследване от 2009 година, учените разгледали ситуацията при 250 мъже във възраст от 35 до 65 години. След като отчели фактори като ниво на лош холестерол, тютюнопушене, затлъстяване и други подобни те открили, че високото кръвно е неразривно свързано с мъжкия косопад. В крайна сметка отчели, че хората с граници над 80 / 120 са двойно по – застрашени от оплешивяване.

Други научни разработки също показват връзката между косопад и сърдечно – съдови заболявания. Така например, в архивите на Министерство на здравето в САЩ могат да бъдат открити мненията на повече от 22 000 лекари, събирани в продължение на цели 11 години. Огромна част от експертите са категорични, че мъжете с начален стадий на оплешивяване имат 23% завишение в риска от болести на сърцето, а напълно плешивите с цели 36%.

Въпреки сведенията обаче, на този етап се смята, че отношението между косопада и високото кръвно е само корелация. Някои изследователи смятат, че окапването на косата просто е един от признаците на хипертония, проблеми с хормоните или наличие на повече андрогени в рецепторите на скалпа.

13. декември 2013 13:20:27 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар