Видове хормонална алопеция | Косопад

Видове хормонална алопеция

kosopad-jleza

Косопадът е често срещан симптом при мъжете и жените за ендокринни проблеми. Причинява се най- вече от хипотиреоидизмът, дифузен е и временен. Ако използвате правилните средства, можете да обърнете процеса.

Засилена активност на щитовидната жлеза

Хипертиреоидизмът или хипер функция на щитовидната жлеза, означава, че се освобождават повече тиреоидни хормони. Този хормон се нарича тироксин и контролира метаболизма и ритъма на процесите в тялото, като сърдечна честота или начина, по който тялото освобождава енергията от храната.

jleza

Недостиг на тиреоидни хормони

Хипотиреоидизмът е обратното заболяване – щитовидната жлеза е с понижена активност и не произвежда достатъчно хормони, което нарушава функциите в тялото. Косата става тънка, но когато започнете лечение ще се върне към нормалното си състояние.

Алопеция заради други хормонални отклонения

Когато хормоните в организма не са балансирани на ниво андрогени и естрогени – мъжки и женски хормони, може да се появи косопад. Но това е временно явление, когато започнете правилното лечение, проблемът изчезва.

Много жени страдат от хормонална алопеция до 3 месеца след раждането. Това се получава, тъй като по време на бременността нивата на някои хормони са много повишени и спират падането на косата. След раждането хормоните се балансират и косата започва да пада.

По време на менопаузата също настъпват хормонални промени, които могат да доведат до косопад.

19. май 2015 19:53:46 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 7 коментари