Полезни масла за косата – част 2 | Косопад

Полезни масла за косата – част 2

maslo-1

Масло от жожоба

Произвежда се от семето на растението жожоба. За разлика от другите масла, това не прониква в косата. По- скоро запечатва кутикулата, за да не губи влагата.

Масло от бадеми

Предпазва и хидратира косата. Когато масажираме косата, бадемовото масло елиминира натрупаните мъртви клетки по кожата и облекчава възпалението на скалпа, което позволява на косата да расте свободно. Макар че бадемовото масло не е насочено към растеж на косата, предпазва и стимулира космените фоликули. Маслото е много подходящо и при себореен дерматит.

rozmarin-kosata

Масло от розмарин

Розмаринът е в едно семейство с ментата. Помага за разширяването на кръвоносните съдове и стимулира деленето на клетките. Стимулира космените фоликули да произвеждат нови косми. Маслото от розмарин спира косопада и побеляването, премахва пърхота. Предпазва от бактериални инфекции и вредни организми.

Рибено масло

За разлика от другите масла, рибеното се приема под формата на капсула, за да действа отвътре. То е полезно за цялото ни тяло, в това число и за косата.

Масло от чаено дърво

Деблокира запушените пори на скалпа. Хидратира кожата и косата, действа антибактериално. Помага на косата да расте дълга, здрава и силна.

15. май 2015 15:44:52 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 59 коментари